ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30y (1) 30Y (2) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) PEN2013 (34) Pen2013 (3) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) psycho mutants (1) Psycho Mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) ZEN&Roll (20) Zen&Roll (2) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Csajok a csúcson – bemutatkozik a Rokokó Rosé

2013.04.22. 09:31 zenendroll

A pécsi zenei élet egyik üde színfoltja a csak csajokból álló Rokokó Rosé. A hat hölgyemény személyes ízlése, élményei, érzései formálódnak eggyé a zenekarban. A zenei palettán valahol a Szabó Balázs Bandája és a Holdviola erdeinek közelében táborozik a Rokokó Rosé lágyabb, gyermekien ártatlan és őszinte dallamaival; folkkal kevert népzene, lendületes basszusgitár és dob alappal. Az eleinte a fiúk felé tett bizonyítási kísérletként indult zenekar mára összeszokott, családias társasággá nőtte ki magát. A Csinos Presszó bővített kerthelyiségét pénteken köszöntő Rokokó Rosé szertelen lányai nevükhöz híven rosé fröccsel felszerelkezve csüccsentek le az asztalhoz, hogy harsány nevetések és sztorizgatások mellett megválaszoljanak pár kérdést.

 

ZEN&Roll: Van koncert előtti rituálétok, és ha igen, mi az?

 

Rokokó Rosé: Van, több is. Úgy alakult, hogy a Ludditák Turné című száma lett a mi közös, koncertre hangolódó dalunk. Az a refrénje, hogy „Én odaadnám a fele karom, hogyha velem bulizna a zenekarom.” Az a vicces, amikor elbújunk magunkba a koncert előtt, mások azt hiszik, hogy elmegyünk drogozni, miközben csak körbeálljuk valamelyikünk telefonját és teli torokból üvöltjük a számot. Persze nyilván teli vigyorral jövünk vissza és ez félreérthető. Valamint újabban van még egy fantasztikus sláger, az Ádám hol vagy?, ezt ezer szólamban, kánonban énekeljük. Mindehhez hozzájárul, hogy elég gyakran tartózkodunk a WC-ben. Ha nincsen back stage, a szórakozóhely mosdóját teljesen befoglaljuk fél órára. Sminkelünk, alapozunk, ki így, ki úgy. Ha olyankor benyit valaki, furcsán néz ránk, mert ez ilyen kiabálós, visítozós ügy. Közben megbeszéljük a számokat, track listet írunk, beénekelünk. Amikor ez elmarad, kifejezetten rossz koncertet kezdünk, mert nem tudunk egymásra hangolódni.

 

ZEN&Roll: Le kellett mondanotok olyan álmotokról, ami miatt belevágtatok a zenélésbe?

 

Rokokó Rosé: Nem voltak ilyen nagy kimondott céljaink, így nem is tudtuk elbukni őket. Csak szerettünk volna együtt zenélni, megmutatni, hogy lányok együtt tudnak jó zenét csinálni. Erről nem is álmodtunk, hogy lesz olyan hónap, amikor minden hétvégén lesz legalább egy koncertünk. Inkább kishitűek vagyunk, nem merünk annyira nagyokat álmodni, hanem inkább túlteljesítjük magunkat.

 

ZEN&Roll: Mit gondoltok, mi lesz veletek a bűvös huszonhetedik évetek után?

 

Rokokó Rosé: Még egyikünk sem hagyta el, legtöbben addigra már gyereket szeretnénk. Azzal szoktunk viccelődni, hogy egyszerre kellene szülnünk, hogy ne kelljen sokat leállni a zenekarral. Lányoknál ugye ez kicsit kényes téma, de még ez messze van. Örülünk, ha megéljük azt, és nem lesz világvége. Mi csak túléljük, szeretnénk zenélni mindenképpen, sokáig és együtt.

Szólj hozzá!

Címkék: PEN2013 ZEN&Roll Rokokó Rose

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr565238360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása