ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30Y (2) 30y (1) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) Pen2013 (3) PEN2013 (34) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) Psycho Mutants (1) psycho mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) Zen&Roll (2) ZEN&Roll (20) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

"Minden, ami a fiataloknak lehetőséget ad, jó” - interjú Péterfy Borival.

2013.04.27. 16:40 zenendroll

A PEN első napján adott remek koncertet Péterfy Bori & Love Band. A gyerekszülés után visszatérő Péterfy Borival többek között arról beszélgettünk, milyen nőként a magyar popszakmában, és miért jobb a ZEN, mint a tévés tehetségkutatók.

ZEN&Roll: Szerinted nehezebb nőként részt venni a magyar popkultúrában?

Péterfy Bori: Egyértelműen nehezebb, alapból sokkal férfiasabb munka egy zenekar frontemberének lenni. Ez az életforma együtt jár rengeteg utazással, gyakori az éjszakai hazamenetel, egy férfinak ez sokkal könnyebben megoldható, mint egy nőnek. Hat év után ez a második alkalom, hogy gondoltak rám, és betettek egy tükröt a backstage-be. Egy nőnek az elvárása nagyobbak, át szeretné venni a fellépőruháját, sminkelne, erre megfelelő körülmény szinte sehol sincs. Nekem már volt időm megszokni ezt, de nyilván jobb lenne, ha adottak lennének ezek az apró dolgok.

petfi2.jpg

Neked egészen merész és energikus természeted van, adódott-e bármi konfliktusod ebből adódóan?

Nem, nem emlékszem, hogy lett volna ebből bármi problémám. Nyilván megosztó személyiségnek szokták hívni az olyan típusú embereket, mint amilyen én vagyok, aki eltér a megszokottól, és ebből adódóan válthat ki ellenérzést. Színészként már elfogadtam, hogy a színpadon levő alakot ugyanannyian utálják, mint szeretik.

Mennyiben befolyásolja a zenekar működését, az, hogy anya lettél?

Egy évet kihagytunk, tavaly nyáron is sokkal kevesebb koncertet vállaltam, mint amennyit lehetett volna. Természetesen nem olyan egyszerű ezt megoldani. A mai PEN fellépés után megyünk tovább koncertezni és csak vasárnap este fogok végre hazakeveredni - ezeket a helyzeteket meg kell tudni oldani. Az élet ezáltal is sokkal bonyolultabb, nem tudom magamat rendesen kipihenni, amikor hajnalban érek haza koncertről. Ez mind magánéleti probléma, ami minden nőnél természetes, ha a gyereknevelés mellett dolgozik.

peterfi3.jpg

Ha újrakezdhetnéd az életedet, megváltoztatnál benne valamit?

Rengeteg mindent. Későn érő típus vagyok, emiatt anno sok kalandban benne voltam, de ez a fiatalsághoz hozzá jár. Sok butaságot elkövet ilyenkor az ember, emiatt később úgy érzi, éveket eltékozolt felesleges kapcsolatokra. Ilyesmit megbántam én is, volt olyan férfi, akivel visszanézve nem töltöttem volna együtt X éveket- de mégis megtettem. Van, igen, sok minden van, amin jó lett volna változtatni.

Mit gondolsz a Zenélő Egyetemről, hallottál már róla?

Minden, ami a fiataloknak lehetőséget ad, bármilyen megvalósításban jó - főleg hogyha ez a művészettel kapcsolatos. A mai Magyarországon sajnos nagyon nem működnek ezek a dolgok, a kormány eléggé kultúraellenes. Ez a Zenélő Egyetem ötlet baromira tetszik, több értelme van, mint a tévés tehetségkutatóknak, amelyek évente kitermelnek hatvannyolcezer jó hangú fiatalt, akik utána magukra hagyva állnak, és nem tudják, mi fog majd velük történni. Inkább a zenekarokat kellene támogatni. Most hallok a ZEN-ről először, de nagyon szimpatikus.   

Szöveg: Richolm Orsolya

Kép: Pálvölgyi Panna

Szólj hozzá!

Címkék: Péterfy Bori PEN2013 PTE ZEN

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr175249797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása