ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30Y (2) 30y (1) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) Pen2013 (3) PEN2013 (34) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) Psycho Mutants (1) psycho mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) Zen&Roll (2) ZEN&Roll (20) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

„Mindenki szabadon veti bele magát az őrületbe” – interjú a Soori&Poolek egyik felével

2013.04.27. 11:40 zenendroll

Szajhák, csirkék, agymenés. A csütörtök esti órákban a Converse sátor kellőképpen vonzotta már Soerii és Pooleken edződött embertömeget. A Valahol messze, Brutális nyár és Tanga slágerek megtették hatásukat, az elmaradhatatlan hangulat kielégítette a tombolni vágyó egyetemisták igényeit. A koncert után lehetőségünk nyílt egy rövid beszélgetésre Takács Zoltán Jappánnal, aki a Heaven Street Seven és Soori&Pollek mellett "civilben" a ZEN tutoraként is dolgozik.

Miért csináljátok ezt az egészet? Polgárpukkasztás vagy szimplán jól érzitek magatokat ebben a szerepben?

Takács Zoltán Jappán: Azért vannak kurvák meg csirkék a színpadon, mert anno tök jó dolognak tartottuk, hogy legyen valami show műsor. Találtunk csirke jelmezt, találtunk kurvát, és hála az égnek szerves csapattá kovácsolódtunk össze. Borzasztó boldog vagyok, hogy ezekkel az emberekkel dolgozhatok együtt, mindenki szabadon veti bele magát a teljes őrületbe Miértje nincsen, szórakoztatni akarunk, és lehetőség szerint nem csak audiálisan, hanem vizuálisan is.

soori1.jpg

Szeretitek a részeg egyetemistákat?

Ki nem állhatjuk a részeg lányokat - na jó, ez nem igaz. Igen, persze, nagyon imádjuk, amikor körbe rajongnak bennünket. A koncertjeinkre általában már eleve részeg emberek jönnek el, nagyrészt csajok, de mindenkit nagyon szeretünk (nevet). Ezért csináljuk ezt az egészet, hogy jól érezzék magukat a színpad másik oldalán.

Ki a célközönségetek?

Ezen már sokat gondolkodtunk. Elsősorban a kollégisták, másodrészben, akiknek van bármiféle hajlamuk, hogy görbe tükröt tartsanak a világ felé, mert mi is ugyanezt csináljuk. Azért készítünk popslágereket, mert úgy gondoljuk, jó dalokat írunk, próbáljuk úgy megcsinálni őket, hogy minél több embernek tetszenek – aztán a végén kiderült, hogy egy olyan slágert írtunk, ami megint csak paródia.

hs1.jpg

Tutorként dolgozol a ZEN-ben. Mit gondolsz a kezdeményezésről és mik az eddigi tapasztalataid?

Egyértelműen jónak tartom. Szerintem itt nem kifejezetten az egyetemistákon van a hangsúly, hanem a fiatalokon, akik csinálhatnak jót vagy rosszat, a lényeg, hogy van egy fórum, ahol megmutathatják magukat.így a hozzáértők tanácsai révén képet kapnak, hogy merre tovább, vagy éppen miért ne tovább. Az, hogy mi fog kisülni az egészből, még én sem látom át, de ZEN-es hallgatóimat végigmérve úgy gondolom, hogy van legalább hat olyan ember, akiknek helye van a magyar zenei szakmában. Egy ekkora ország esetében ez nagy szó.

Mit üzentek még a népeknek?

Május 11-én koncertünk lesz a budapesti Zöld Pardonban, mindenki jöjjön el!

Szöveg: Richolm Orsolya

Fotó: Pálvölgyi Panna

 

Szólj hozzá!

Címkék: PEN2013 PTE ZEN Soori&Poolek Takács Zoltán Jappán

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr835249418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása