ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30Y (2) 30y (1) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) Pen2013 (3) PEN2013 (34) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) Psycho Mutants (1) psycho mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) Zen&Roll (2) ZEN&Roll (20) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

„Jó lenne hagyományt teremteni" - interjú a Guszti&Gerivel

2013.07.23. 11:12 zenendroll

Nem hagyhattuk ki, hogy meg ne kérdezzük Guszti és Geri véleményét is a Hangulatszigetről, hiszen Guszti a fesztivál egyik legaktívabb résztvevője. Gerivel és a Borsőrmesterrel is sokszor fellépett eddig a Hangulatszigeten, és nagyon bíznak a folytatásban.

 

ZEN&Roll: Végignyomjátok a fesztivált, szinte minden nap itt vagytok! Hogy tetszik? Milyen itt zenélni?

 

Guszti: Számomra várakozáson felüli. Összefutottunk hetekkel ezelőtt az egyik szervezővel, aki említette, hogy lesz ez a fesztivál és van-e kedvünk csatlakozni. Persze azonnal igent mondtam, pedig akkor még nem is volt semmilyen produkció, de Geri barátommal gyorsan összehoztunk pár számot. Mi már régebben is utcazenéltünk kinn Párizsban, a Gibraltáron Spanyolországban, így most jó tíz év után összeállt újra ez a kis utcazenész projekt. Már az első héten kiderült, hogy a fesztivál egy szuper jó ötlet volt és imádták a pécsiek. Kisebb, jó értelemben vett káosz alakult ki a Király utcán. Annak ellenére, hogy júliusban mindig nagyon kiürül a város, most így érdekes módon minden hétvégére, csütörtöktől péntekig megtelt az utca. Néhány lakót sajnos zavar, de ez mindig így szokott lenni.

gusztweb.jpg

 

ZEN&Roll: Miben más külföldön, például Párizsban zenélni az utcán, mint itthon? Milyen a közönség reakciója?

 

Geri: Igazából a pénz más, ott többet lehet keresni. De amúgy ugyanolyan. Minket általában jól fogadtak mindenhol.

Guszti: Ismert és kevésbé ismert dallamokat, ritmusokat hozunk felszínre, és pont az a lényege, hogy az emberek megörüljenek, amikor felismerik, hogy ez melyik dal is valójában. A dalok teljesen vegyesek, a folktól a popzenén keresztül mindenféléből válogatunk.

 

ZEN&Roll: Mit gondoltok, lesz folytatása a Hangulatszigetnek?

 

Geri: Nagyon reméljük, hogy lesz!

Guszti: Reméljük, hogy ez egy hagyományteremtő dolog. Ahogy elnéztem a fogadtatást, kár is lenne kihagyni. Ha a szervezők kihagyják, én szervezem meg a fesztivált jövőre!

Szöveg: Soós Alexandra

Kép: Faluvégi Adrienn

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr285419982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása