ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30y (1) 30Y (2) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) PEN2013 (34) Pen2013 (3) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) psycho mutants (1) Psycho Mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) ZEN&Roll (20) Zen&Roll (2) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Kihunytak a fények – FOO szombat

2014.06.22. 17:00 zenendroll

Utolsó napjához érkezett kedvenc nyárindító fesztiválunk, a Fishing On Orfű, azonban a résztvevők semmi jelét nem mutatták annak, hogy elfáradtak volna a negyedik napja tartó koncertezésben. A nagyszínpadon olyan fellépők gondoskodtak a remek hangulatról, mint az Anna and the Barbies, a Heaven Street Seven, a Vad Fruttik, majd a négy napnak méltó keretet adott a Kiscsillaggal való befejezés.

SAM_2583.jpg

A késő délutáni órákban az Anna and the Barbies pörgette fel a sörstandoknál megpihent embereket, már itt nyilvánvaló volt, hogy az utolsó nap sem lesz kevésbé közkedvelt, mint az előzőek. A korai időpont ellenére a tömeg még néhol hézagosan, de közös lelkesedéssel tombolt Annáék megszokottan energiabomba dalaira.
Mire a Heaven Street Seven színpadra állt, a kellőképpen felajzott közönségben már nehezebben lehetett utat törni, rengetegen voltak rá kíváncsiak, hogyan fogta ki a krézi srác Dél-Amerikát. Szerencsére a Hullik a zápor című szám legkevésbé sem volt aktuális: a lehető legideálisabb fesztivál-időjárásról gondoskodtak az égiek, szinte a Fishing egészében.

A Made In Pécsen nem sokkal később az Egyedi Peti által vezetett Óriás állt éppen föl. Nem sokkal háromnegyed kilenc után kezdtek el játszani és végig kontaktot tartva a közönséggel, több mint egy órán keresztül lehettünk részesei Petiék örömzenéjének. A rajongók persze végig tombolták a koncertet, ám a hangulat az utolsó két dal közben szökött a tetőfokára: a Fát dönteni és a Mindenki írja dalokat teli torokból üvöltötte a közönség.

A Vad Fruttikra már teljesen besötétedett, és aki eddig nem állt be az első sorokba, annak már nem volt sok esélye: ekkorra telítődött a színpad előtti terep (nem sejtettük, hogy ezt még lehet fokozni.) A színpad előtt hömpölygő tömeg tanúbizonyságot tett róla, hogy Likó Marciék zenekara az alternatív szféra legkiemelkedőbb jelensége. Felcsendültek régi, ám ismerős nóták is, mint a Sárga Zsiguli, a Kemikáliák vagy a Limonádé. Ám csemegézhettünk az új dalok közül is: A Válaszok nélkül, a Darabokban, a Másodpercek és Decibelek ugyanolyan eufórikus hatást értek el, mint a régi klasszikusok. Marci színpadi jelenléte átjárta a teret, végig tartotta a kapcsolatot a méretesre duzzadt tömeggel és igyekezett minél erőteljesebb és színvonalasabb előadást produkálni.

SAM_2603.jpg
A Made in Pécsen aztán érkezett az évtized legfontosabb magyar zenekara, a Soori&Poolek, amely korunk legégetőbb problémáit énekli meg, legyen szó a kíméletlen módon bevágó tangáról, avagy az ámokfutó Elton John megállításáról. Az ujját mindig a közélet aktuális ügyeinek ütőerén tartó zenekar ezúttal is reflektált az elmúlt hetek legfontosabb ügyeire, azaz a Trónok harca évadzárójára és a focivébére – mi legalábbis így értelmeztük a közönség közé bedobált gumibunkókat és gumikardokat, illetve focilabdákat.

SAM_2660.jpg

Végül, de nem utolsó sorban felcsendültek a Kiscsillag dallamai. A nap folyamán az éneklés és tombolás itt hágott a tetőfokára, nem meglepően. A fiúk az új, Szeles albumról is válogattak, de olyan régi kedvenceket is hallhattunk, mint a Ha én lennék, vagy a Sirály. Természetesen a fesztivál ihlette Fishing on Orfű című dal sem hiányozhatott.

SAM_2723.jpg
Idén sajnos ismét kihunytak a fények, bezárta kapuit a camping, ám az elmúlt négy nap emlékével és élményeivel a zsebünkben várhatjuk a következő Fishinget. Jövőre, ugyanekkor, ugyanitt!

Szöveg: Gerber Petra, Mezei Réka

Kép: Jakab Fruzsina

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr786399025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása