ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30y (1) 30Y (2) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) PEN2013 (34) Pen2013 (3) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) psycho mutants (1) Psycho Mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) ZEN&Roll (20) Zen&Roll (2) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Nincs üresjárat – FOO péntek

2014.06.21. 13:58 zenendroll

Harmadik napja dübörög a pécsi tengerszem partján az ország legnagyobb és mégis családias alter zenei fesztiválja, a Fishing on Orfű, ami a júniusi március ellenére is vonzotta látogatóit. A harmadik nap a nagyszínpadon nonstop slágerparádét hozott Péterfy Borival és a Quimbyvel, míg a kettes számú színpadon az Isten Háta Mögött és a 30Y kínált minőségi alternatívát.

A papírformának megfelelően minden egyes kiadó hely megtelt a Fishing pénteki napjára is, így a bérletesek voltak előnyben, illetve azok, akik előre megfontolt szándékból megvásárolták jegyeiket. Hiába a tágas szabad tér, a tömeg több koncerten is túlcsordult a színpadok előtti téren. Mivel este nyolc óra után estem be a számomra ismeretlen Panoráma Campingbe, így éppen csak sikerült elcsípnem Péterfy Boriék utolsó akkordjait, ám a jelek szerint éppen jókor érkeztem, hiszen Bori a már ekkor óriási méretűvé dagadt közönség közé vetette magát és úgy énekelt együtt a tomboló embertömeggel. Ez már önmagában akkora impulzus volt, hogyha az este folyamán más nem is történt volna, akkor is lenne mire emlékezni. Miután Boriék elhagyták a pódiumot átvándoroltam a Made in Pécs színpadhoz, ahol éppen az Isten Háta Mögött készülődött fellépésére.

SAM_2351.JPG


Míg ők beálltak, tettem egy kisebb kitérőt és a fröccsszünetből visszatérve már hallottam is az ismerős dallamokat. A koncert elején még igen szerény méretű nézőközönség pár dal után már betöltötte a teret, az IHM pedig egy igen combos koncerttel hálálta meg a figyelmet. Az Ü számomra egyébként szimpatikus elektronikus kitérője a jelek szerint a múlté, egy órás zúzást kaptunk a Fishing kemény magja nagy örömére.

Az IHM után éles váltásként irány a Tisza nagysátor, ahol már izzott a levegő a Halott Pénzen. Marsalkó Dávidék csakúgy, mint a Zsolnay Fesztiválon most sem okoztak csalódást, hiszen végig együtt éltek és zenéltek a közönséggel, ráadásul a HétfőSzerdaSzombatKedd című nótájuknál a színpadra hívták a Supernem énekesét, Papp Szabit is, ekkor pedig eufórikus magasságokba emelkedett a koncert hangulata.

A Halott Pénz koncertet a vége előtt néhány perccel hagytam ott, hogy bekukkantsak Kiss Tibiékhez is az OTP nagyszínpadra. Mondanom sem kell egy gyufaszálat nem lehetett volna leejteni, annyian gyűltek össze a színpad előtti-melletti területeken. A Quimby természetesen hozta a tőle elvárt és megszokott színvonalat, a zenekar olajozott gépezetként zakatolt, klasszikus dalaikat csak úgy harsogták a rajongók.
A Quimby fináléja idején már gyülekezni kezdett a közönség a Made in Pécs színpadon a 30Y fellépésére.

SAM_2442.JPG

A tavalyi fesztiválszezont kihagyták Beck Zoliék, akik közben egy gitárossal is kevesebben lettek, így érdeklődve vártuk őket. Zoli saját bevallása szerint a délutáni fröccstúrán hagyta hangja egy részét, de a zenekar lendülete és lelkesedése óriási volt. A bő egyórás koncert a klasszikusokra koncentrált, amelyek Gradvolt Endy hiánya miatt némileg áthangszerelésre kerültek; feltűnő a billentyűk megerősödött szerepe, ami több dalnak igen jót tett. A vége felé előkerült egy újabb dal is a tavasszal megjelent EP-ről a közönség nagy örömére; úgy tűnik, a 30Y újra jó úton van.

SAM_2421.JPG
A 30Y után hazafelé vettük az irányt, elvégre a szombat még durvább lesz, mint a péntek: többek között Soori&Poolek, a Bëlga és a Kiscsillag garantálja a tömegjeleneteket, az igazi ínyencek pedig például a Meztelen Diplomatákon kukkolhatnak. Reméljük, jó előre megvetted a jegyedet.

Szöveg: Gerber Petra

Kép: Jakab Fruzsina

Szólj hozzá!

Címkék: Quimby Fishing on Orfű Isten Háta Mögött Halott Pénz Beck Zoli

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr746396025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása