ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30y (1) 30Y (2) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) PEN2013 (34) Pen2013 (3) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) psycho mutants (1) Psycho Mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) ZEN&Roll (20) Zen&Roll (2) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Indul a Hangulatsziget, újra gördül a ZEN&Roll!

2013.07.11. 12:48 zenendroll

A remekbe szabott 2013-as PEN lassan a régmúlt ködébe vész, de most újra beindul a ZEN&Roll, hiszen nyakunkon a pécsi belvárost kitűnő utcazenei produkciókkal benépesítő Hangulatsziget fesztivál! A ZEN&Roll stábja a három hét alatt végig a pécsi utcákat járja, pillanatképek, beszámolók, interjúk várhatóak napi rendszerességgel. Kezdjük a mai nap fellépőivel!

TükeZoo

Valószínűleg keveseknek kell bemutatni Babarcsi Bulcsú és Restás Gergő duóját, a TükeZoo-t. A 2008-an alakult formáció turnézott már a Quimby előzenekaraként, rendszeresen fellelhető a fesztiválokon és a legmenőbb pécsi kocsmákban. Zenéjük az r’n’b, funk, reggae, dance, swing és a bossa elemeit ötvözi rengeteg őrült zenei ötlettel és nyelvi leleménnyel. Bulcsúék ma bejárják a Király utcát: a Lezsernél kezdenek ötkor, és a Bellagionál végeznek az éjszakában. Követni ér! 

  A TükeZoo belvárosi miniturnéja így néz ki: 

17:00 Lezser

19:00 Étkező

20:00 Bellagio

Folyt.köv. holnap!

 

 

Ian O’Sullivan

Ian O’Sullivan Dublinból érkezett, de láthatóan megkedvelte Pécsett, ahol nem csak tanul, de a zenei élet aktív és népszerű egyénisége. Ian akusztikus gitárjával és különleges énekhangjával vár titeket a fesztiválon! Az ír zenész bőkezűen válogat az elmúlt évszázad slágereiből, feldolgozásai minden esetben erőtől duzzadóak és energikusak. Élvezzük együtt a nyarat Iannal!


Ian délután négykor indít a Bellagionál, de ha lekésnétek, nem kell csüggedni, hatkor a Kor-Helynél szolgáltat remek vacsorazenét! 

 Szigorúan Ellenőrzött Tanulók

A magyar népdalok a specialitásai a Szigorúan Ellenőrzött Tanulók, azaz SZET gárdájának. A magyar és cigányzenét játszó zenekar 2010-ben alakult a budapesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola tanulóiból, akik szívesen zenésítenek meg verseket is. Ma délután négytől a Kor-Helynél, hattól a Bellagionál, majd héttől a  Lezser előtt zenélnek!

 

Lenthár Balázs 

Nincs valamirevaló utcazenefesztivál Lenthár Balázs nélkül! A gitáros-énekes kocsmatrubadúr koncertjei rendre lelkes közönséget vonzanak mind Pécsett, mind Budapesten, mind Veszprémben. Blues, rock n' roll, country, ráadásnak grunge: Balázs fellépései élményszámba mennek intenzitásukkal és hangulatukkal. Kezdés a Nappali előtt ötkor, majd folytatás nyolctól  a Kor-helynél!


Pötyi

Pötyit, vagyis Lakatos Máriát a Király utca gyalogosai már jól ismerik; telt hangja rendszeresen betölti szinte az egész utcát. A zenész gitárral kísért énekét sokan szívesen hallgatják, s a héten a Hangulatszigeten is lehet vele közösen énekelni: ma háromtól a Lezser előtt, pénteken a Bellagionál, szombat este pedig a Kor-Helynél.

 

Antigravity tűzzsonglőr csoport


Nem csak a zenéről szól a Hangulatsziget, hanem bármilyen jófajta utcai művészetről. Ezt nyújtja az Antigravity. Láttatok már tűzzsonglőröket? Igen, mi is. De olyat, hogy színdarabot adjanak elő, ami ráadásul egy szerelmi háromszöget mesél el, na olyat biztos hogy nem! Este kilenctől Antigravity az Étkező előtt! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr35400188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása