ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30Y (2) 30y (1) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) Pen2013 (3) PEN2013 (34) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) Psycho Mutants (1) psycho mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) Zen&Roll (2) ZEN&Roll (20) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Nagyszínpad helyett nagyszoba - új tehetségeket vár a Fishing!

2014.11.27. 15:58 zenendroll

Máris bevéstük a naptárunkba 2015 június 17-ét, hiszen a friss bejelentés szerint ekkor indul a Fishing On Orfű! A megszokott kínálaton és a Kispál és a Borz exkluzív koncertjén felül a szervezők jövőre egy egyedi tehetségkutató akcióval is készülnek. 

Kispal_2015_3.jpg

Ugyan, hogy még több mint fél év van a Fishing on Orfű kezdetéig, de máris érdemes gondoskodni a jegyeinkről, hiszen minden bizonnyal most is nagyon hamar elfogynak a belépők. Elővételben december elsejétől lehet megvásárolni a belépőket - hangzott el a fesztivál szervezőinek pécsi sajtótájékoztatóján, ahol a Kispál és a Borz is összeállt két szám erejére.  Ahogy azt jól tudjátok, az idei első karrier-áttekintő koncert a Bräutigam Gábor kiválásáig tartó időszakból szemezgetett, 2015-ben a ’94-’98-ig terjedő időszak következik, tehát a Sika, kasza, léc, Ül, Bálnák, ki a partra és Holdfényexpressz lemezek legjobb dalai - ennek megfelelően Kispál András és Lovasi András mellett Dióssy Ákos is ott volt a sajtótájékoztatónak helyet adó Nappaliban.

A legendás zenekar életművét feldolgozó koncerteket méltó módon kívánják megörökíteni, így minden decemberben díszdobozban, feljavított hangzásban jelennek meg az adott évben feldolgozott korszak lemezei, ráadásul melléjük az azévi fishinges Kispál-koncert dvd-je is bekerül. Az első, december 10-től megvásárolható kiadvány így az első 4 újramasterelt sorlemezt, valamint az idei orfűi koncert dvdjét tartalmazza - ahogy Lovasi András elmondta, a hangzás drámaian jobb lett a korai, több mint 20 éve megjelent lemezek eredeti verzióinál.

Nem csak a múlt, hanem a jövő is fontos szerepet kap a 2015-ös Fishingen, hiszen a szervezők egy új kezdeményezés segítségével próbálnak friss vért juttatni a magyar könnyűzenébe, ez pedig a Nagyszoba névre keresztelt audiovizuális projekt, amely 2015 elején indul be. A Nagyszoba egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon - többnyire nem hétköznapi - tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. “Továbbra is szeretnénk olyan zenekarokra felhívni a figyelmet, akiket értékesnek tartunk, de még nem ismertek széles körben. Viszont nem tehetségkutatós keretek közé helyeznénk őket, hanem egy olyan szobába, ahol nem megszokott eszközökkel kell zenélni. Például sörösüvegeken vagy poharakon, a groove pedig lehet akár egy ajtócsukódás vagy papírtépés. Ha kimozdítunk egy zenekart a komfortzónájából, nagyon érdekes dolgok születhetnek.” – mondta el Lovasi András. Kezdetben a projekt meghívásos alapon működik majd, március közepétől pedig videósorozatként kerül bemutatásra. A Nagyszoba helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát, “szobazenészként”.

Érdemes mostantól figyelni a FOO Facebook oldalára, ahol friss infókat lehet olvasni a jegy előrendelésről, és árakról, illetve az alakuló programkínálatról. Ha pedig mindez nem hozta volna meg a kedvet, íme az idei fesztivál hangulatvideója!

 

Szöveg: Zen&Roll/Fishing on Orfű

Kép/videó: Fishing on Orfű

Szólj hozzá!

Címkék: Kispál és a Borz Fishing on Orfű Lovasi András

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr706937863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása