ZEN&Roll

A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemének hírcsatornája, minden, ami Zene, minden, ami ZEN! https://www.facebook.com/zeneloegyetem

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 2006 (1) 2084 (1) 30Y (2) 30y (1) Ákos (2) Backseat (1) Band of Streets (1) Barabás Lőrinc (1) Beck Zaza (1) Beck Zoli (5) bëlga (1) Bulcsú és a cimbik (1) D.O.G. (1) DIP-trió (1) Egyedi Péter (2) Eosin Ghetto (3) Erla Sound&Light (1) Étkező (1) Firewater (1) Fishing on Orfű (2) Funktomas (1) Gróf Balázs (2) Halott Pénz (2) Hangulatsziget (7) Harmada (2) Hnagulatsziget (1) Inspector Cluzo (1) Irie Maffia (2) Isten Háta Mögött (1) Ivan&The (1) Ivan&The Parasol (1) Járai Márk (2) Jehan Paumero (1) Kipu (3) Kiscsillag (2) Kispál és a Borz (2) kocsmazenész (1) La Fanfare en Petard (1) Lenthár (1) Lenthár Balázs (2) Leskovics Gábor (1) Likó Marcell (2) Lovasi András (3) Lukács László (1) Magashegyi Underground (1) Négy Muskétás (1) Óriás (2) Orwell (1) P (1) Parazol (1) PEN2006 (1) PEN2009 (2) PEN2010 (1) Pen2013 (3) PEN2013 (34) PEN 2008 (1) PEN idéző (4) Péterfy Bori (1) Plug (1) PoeJass (1) Pötyi (1) Psycho Mutants (1) psycho mutants (1) PTE (2) PTE Brass Band (1) PTE MK (1) PTE ZEN (11) Punnany Massif (1) Puzsér Róbert (1) Quimby (1) Rocksertés (2) Rokokó Rose (2) Sárközy Papa (1) Sena (1) Soori&Poolek (1) Soyuz7 (3) Supernem (1) Szénásssy Alex (1) Szepesi Mátyás (1) Szoba (1) Szoba Sessions (1) Tablespoon (2) Takács Zoltán Jappán (1) Talking Horse (2) Tankcsapda (3) TükeZoo (1) Urbán Ernő (3) Vad Fruttik (4) workshop (1) ZEN (3) Zen&Roll (2) ZEN&Roll (20) zeneszerzés (1) Zöld08 (1) Zsolnay Fesztivál (2) Címkefelhő

Nehéz éjszakák előtt - betekintés a PEN kulisszái mögé

2013.04.24. 11:32 zenendroll

A PEN jegyek fogynak, ezzel párhuzamban az egyetemisták türelme is, ahogyan egyre közelebb kerülünk a megynyitóhoz. A márciusi tél után a Pécsi Egyetemi Napok zeneileg felpörgeti Pécset és négy napra átkonvertálja az egyetemista agyat. Urbán Ernő, a PEN színpadtechnikai főnöke és a ZEN tutora jóvoltából meglátogathattuk a Bőrgyárt a -1-ik napon és dokumentáltuk a látottakat.

Április 23-án lehetőségünk nyílt tenni egy kört Urbán Ernő gyakornoki csapatával, a (még tegnap is épülő) PEN 2013-nak helyt adó bőrgyárban. A hatalmas teret megfelelően kihasználva épülnek egymás mellé a már az útról jól látható fehér sátorhalmazok. A Gyár-élmény teljesen más, mint a Sziget feeling, így nem fenyeget senkit az a veszély, hogy lekésne egy Heaven Street Seven koncertről az 1 km-es út alatt miközben botorkál a Jazz sátortól.

 bejar9.jpg

A Converse, Burn Aréna és az OTP Junior nagyszínpadok egymás mellett, (a Burn Aréna kivételével) kifeszített, nagy belmagasságú sátrakban lesznek bejárhatóak. A különböző zenei stílusok között a köztes rész nyílt terén a ZEN egyetemi helyszínen hallgathatóak majd 23:30-ig a Zenélő Egyetem felkarolt együttesei. A szervezők a minőségi zenei hangzás mellett a dekoráció és az igényes megjelenést is előtérbe helyezték. A Burn Arénában kifeszített madár-repülő és sarokba rakott fehér miniház emeli a stílusosan bomlott épület dizánját.

bejar10.jpg

A hangos zaj majdnem minden fesztiválon probléma, de Urbán Ernőék erre is találtak megoldást. A sátrak eredetileg nem úgy néztek volna ki, mint ahogyan majd láthatóak lesznek, de így is működni fog az elv, ami a felépítésüknél fontos volt. A sátor a zajt magába gyűjti, falai megduzzadnak, így fogja vissza egy szinten a kiszűrődő hangokat. Emellett a mélynyomók egymás szembeni lehelyezése cellába zárja a basszust, így csökkenteni a nyugdíjas fület sértő hangos rock&roll szabad mozgását.

bejar2.jpg

Az időjárás olykor kiszámíthatlan, de mivel az ember számíthat rá, a színpadok megemelésével az esetleges hirtelen esőzés veszélyét megoldották. A rengeteg elektronikai műszerek és kábelek ki vannak téve a víz érés veszélyének, így szükséges a maximális odafigyelés és a gyors problémamegoldási készség. Ezek ellenőrzése minden este megtörténik.

bejar3.jpg

A Kiscsillag után és Soerii és Poolek előtt, ha éhséget érez az egyetemista már megfelelő mennyiséű kisfröccs és csapolt sör után, a bőrgyár terültetén kiállított étkezősátrakban tud élelmhez jutni, a hidegkajától a melegszendvicsekig. Csak ittasan se felejtse el senki elolvasni az árlistát.

bejar8.jpg

A főbb koncerthelyszínek mellett látogatható a Szoba Session szobaszínpad is, ahol az alternatív-zenék kedvelői chillezhetnek egyet remek akusztikus koncerteket élvezve. A bőrgyár nyílt területén szabad a dohányzás, de a belső terekben nem ajánlatos az ezzel való kísérletezés.

bejar6.jpg

Ma Ákossal és az Irie Maffiával fűt be a nulladik nap, holnaptól pedig már az ömlesztett testek egymásnak dőlve hallgathatják Péterfy Borit vagy a Belga együttes zenei mámorát. Könyvek helyett alkoholt, és kellemes lazítást a viszgaidőszak előtt!

 

Szöveg: Richolm Orsolya

Képek: Pálvölgyi Panna

Szólj hozzá!

Címkék: PEN2013 ZEN&Roll PTE ZEN Urbán Ernő

A bejegyzés trackback címe:

https://zenendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr145244470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása